close
International headquarters

Office Principles delivers new UK headquarters for international electronics group

Interior design consultancy Office Principles has handed over the renovated UK headquarters of the DiscoverIE Group in Surrey.

CAT B renovations to the approximately 6,800 square foot building at Surrey Research Park, Guildford, were completed following an 11-week project.

Office Principles modernized the existing offices in the two-story building to allow the coexistence of collaborative and focused workspaces.

The project combines the bold and dynamic branding of DiscoverIE with a muted Scandinavian-style palette, including wood flooring extending from the entrance to the building and lighter coloring throughout.

The upper floor houses six recently refurbished offices and two meeting rooms, including a “Zoom Room” for video conferencing, an open-plan workspace and a kitchen.

The lower level houses two newly renovated offices, two smaller meeting rooms, and a modular meeting room with marble-style wallcovering, wood flooring with inlaid carpet, and LED lighting.

Other features include the use of a combination of high-end furniture, with family-style tables and benches for team and project meetings, and private cubicles for individual work.

Further relaxation areas and flexible working areas have been refurbished on the ground floor, which contains a striking new reception area characterized by a new light box and full-height glazing that makes good use of natural light throughout. building.

Office Principles was chosen to carry out the project following a competitive bidding process. Despite the challenges posed by the coronavirus pandemic, the interior design consultancy worked with DiscoverIE for over 12 months to develop the design concept through virtual meetings.

The work was coordinated with a renovation by the owner of the toilets, windows, doors and exterior signage and was completed on time and on budget.

Tom Parsons, Sales Director at Office Principles, said: “discoverIE asked us to renovate its existing UK headquarters following a lease renewal. We were selected primarily because of our impressive track record and the strength of our design, which allowed us to ensure on-time project delivery. Our team has successfully completed a renovation that retains the best elements of a traditional office with an avant-garde approach. It has created a versatile workspace that meets the needs of a modern and diverse workforce.


Source link

Rodney N.

The author Rodney N.